Tänavaküsitlus. Millise heategevusega te olete oma elus tegelenud?

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavaküsitlus
Tänavaküsitlus Foto: Marko Saarm

Ajendatuna sel nädalavahetusel üle Eesti läbiviidud järjekordsest Toidupanga annetuste kogumise aktsioonist uuris Sakala Paalalinna Maksimarketi juures, millise heategevusega linlased on oma elus tegelenud.

Foto: Marko Saarm / Sakala

Tiina Sikk,

haigla laborant

Olen paar korda Toidupanga korvi tangaineid poetanud ja kui ma nüüd ei eksi, siis kunagi sai ka koolilaste heaks korraldatud kampaania käigus antud vihikuid, pliiatseid ja kustutuskumme.

Virve Velbaum,

Foto: Marko Saarm / Sakala

pensionär

Elu on nii pikk olnud, et kõike ei mäletagi enam. Eks igasse aastasse jagub midagi sellist, mida võiks heategevuseks nimetada. Heategevusega on üldse see häda, et igaüks mõistab seda isemoodi. Mina arvan, et kõige tähtsam on hoolida iseendast, oma lähedastest, tuttavatest ning sõpradest – see on parim heategevus.

Töötasin pool sajandit õpetajana. Eks mingis mõttes või ka seda heategevuseks pidada.

Aga eks ma ole jõudumööda ikka ka Toidupangale mõne väikese asja andnud ja kooli tööõpetuse klassi kodus üle jäänud nõusid viinud. Sedasi see käib.

Anne Liik,

Foto: Marko Saarm / Sakala

pensionär

Kui seda sobib heategevuseks nimetada, siis olen aidanud oma lapselapsi hoida ning trenni viia. Noored emad-isad on päevasel ajal tööl ja nende elu aitab oluliselt kergendada, kui vanemad saavad pisut abiks olla.

Ja muidugi Toidupangale olen andnud. Peamiselt kuivaineid. Annan täna kah!

Günther Kund,

Foto: Marko Saarm / Sakala

ettevõtja

Ega väga ei tulegi midagi meelde... Noh, Toidupangale olen annetanud. Eks nõrgemaid tule ikka aidata, see annab hea tunde.

Esta Kerge,

Foto: Marko Saarm / Sakala

kindlustuse nõustaja

Olen helistanud annetusliinidele ja poetanud üht-teist Toidupanga kogumiskasti. Suuremates linnades olen ka kerjustele natuke raha poetanud.

Eks see sõltub palju tujust, aga üldiselt ei suuda ma ükskõikseks jääda, kui keegi näib hädas olevat. Kui televiisoris Jõulutunneli saates kurbi ja südamlikke lugusid räägitakse, siis läheb hing väga heldeks.

Karl Erik Heinsoo,

Foto: Marko Saarm / Sakala

õpilane

Just praegu tegelengi heategevusega. Kogun vabatahtliku abilisena Maksimarketis Toidupangale annetusi. Mis ma ikka seal kodus arvuti ees istun – parem teen väljas midagi kasulikku.

Eelmisel suvel kandideerisin ka pärimusmuusika festivali vabatahtlikuks ja isegi pääsesin meeskonda, kuid kahjuks jäin lõpuks ikkagi sellest kogemusest ilma, sest pidin välismaale minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles