Jaak Aab: kapo ümberjutustus pole veenev

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab
Jaak Aab Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juhi Jaak Aabi kinnitusel toetavad partei maakonna juhatuse liikmed ka pärast kaitsepolitsei peadirektori käskkirja avaldamist oma esimeest Edgar Savisaart.

«Teisipäeval arutasime kohaliku piirkonna juhtidega eilset seisu ega näinud mingeid Edgar Savisaare süüd tõendavaid fakte,» selgitas riigikokku kuuluv Aab.

Hiljem vaatasid kõik piirkonna juhatuse liikmed ka «Aktuaalse kaamera» hilisõhtust erisaadet. «Sealt kuulsime ümberjutustust mingitest sündmustest, kus kindel fakt on ainult see, et raha küsiti kiriku ehitamiseks,» kõneles Aab. «Ümberjutustus pole kinnitus.»

Eile tegid Viljandimaa keskerakondlased ühisavalduse, milles avaldasid partei esimehele toetust.

Aabi sõnul on täiesti selgusetu, millel kapo peadirektori käskkiri põhineb. «On need lindistused või kohalolnute jutt või midagi muud?» esitas ta küsimuse. Aabi arvates pole teisipäeva hilisõhtul esitatud käskkirjale faktilist tõestust lisatud.

Seda, et Tallinna linnapea Edgar Savisaar küsis kiriku ehitamiseks raha ühelt Venemaa fondilt, peab Jaak Aab normaalseks tegevuseks. «Kui ma olin sotsiaalminister, kohtusin tihti näiteks Hollandi, Saksamaa või USA fondide esindajatega, et neilt mõnele projektile raha küsida,» meenutas Aab. «Kas ma olen nüüd nende riikide mõjuagent?»

Aab teatas, et Keskerakonna Viljandimaa piirkonna liikmed taunivad nõiajahti ja tegid ettepaneku kutsuda kokku erakonna juhatus.

Kapo avalikustas teisipäeva hilisõhtul salajased dokumendid, millest võib aru saada, et Keskerakonna esimees Edgar Savisaar küsis Venemaalt oma partei valimiskampaaniaks 1,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles