Jaak Aab: Kapo ümberjutustus pole veenev

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab
Jaak Aab Foto: Toomas Huik

Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juhi Jaak Aabi selgitusel toetavad partei maakonna juhatuse liikmed ka pärast kaitsepolitsei peadirektori käskkirja avaldamist oma esimeest Edgar Savisaart.

«Eile arutasime kohaliku piirkonna juhtidega eilset seisu ega näinud mingeid Edgar Savisaare süüd tõestavaid fakte,» selgitas Riigikokku kuuluv Aab.

Hiljem vaatasid kõik piirkonna juhatuse liikmed ka AK hilisõhtust erisaadet. «Sealt kuulsime ümberjutustust mingitest sündmustest, kus on kindel fakt ainult see, et raha küsiti kiriku ehitamiseks,» selgitas Aab. «Ümberjutustus pole mingi kinnitus.»

Aabi sõnul on täiesti selgusetu, millel Kapo peadirektori käskkiri põhineb. «On need lindistused või kohalolnute jutt või midagi muud,»esitas ta küsimuse. Aabi arvates pole eile hilisõhtul esitatud käskkirjal mingit faktilist tõestust lisatud.

Seda, et Tallinna linnapea Edgar Savisaar küsis kiriku ehitamiseks raha ühelt Venemaa fondilt, peab Jaak Aab täiesti normaalseks tegevuseks. «Kui ma olin sotsiaalminister, kohtusin tihti näiteks Hollandi, Saksamaa või USA fondide esindajatega, et neilt mõne projekti rahastamist küsida,» meenutas Aab. «Kas ma olen nüüd nende riikide mõjuagent?»

Aab teatas, et Keskerakonna Viljandimaa piirkonna liikmed taunivad nõiajahti ja tegid ettepaneku kutsuda kokku erakonna juhatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles