Viljandi linn maksab nõrga jää tõttu 500 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Kalafest
Mullune Kalafest Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki Viljandi järvele kavandatud kalapüügivõistlus jäi veebruaris soojade ilmade tõttu ära, kulutasid korraldajad ürituse organiseerimisele üle 2000 euro. Linn annab neile kompensatsiooniks 500 eurot.

«Oleme selle otsusega täiesti rahul,» ütles mittetulundusühingu Viljandi Paadimees liige Heimar Lill. «Seda summat linnavalitsuselt ka küsisime.»

Pärast seda, kui jaanuari algul sai selgeks, et «Kalafesti» eestvedajad tänavu harjumuspärast tuhandeid inimesi kokku toovat pidu järvel ei korralda, otsustasid kohalikud mehed koonduda mittetulundusühingusse Viljandi Paadimees ning kalapüügivõistluse koos meelelahutusprogrammiga ise ette võtta.

Poolteise kuu jooksul tehti ära hulk tööd: telliti reklaamid ja kalade märgised ning sõlmiti piletimüügi kokkulepped. Veebruari keskel sai aga selgeks, et üritust ei saa nõrga jää tõttu korraldada.

«Kokku oli kulutusi 2000 euro ringis,» pakkus Lill. «Telkide ja esinejatega saime lepingud tühistada.»

Viljandi linnavalitsus teatas jaanuaris, et kui Viljandi Paadimees suudab kalapeo ära korraldada, makstakse talle 3000 eurot toetust. Esmaspäeval otsustas ta mittetulundusühingule anda 500 eurot kuludokumentide alusel.

Praegu on selgusetu, mis saab kalapüügivõistlusest järgmisel aastal, sest soovi seda korraldada on avaldanud nii «Kalafesti» kui uudse Viljandi kalapeo eestvedajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles