Kaamera ja Facebook viisid lõhkujani

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates 19. veebruarist töötab Kaare kooli küljes kaheksa turvakaamerat. Viis päeva hiljem oli vaja hakata kaamerate salvestisi uurima, et jõuda jälile akende lõhkujale.
Alates 19. veebruarist töötab Kaare kooli küljes kaheksa turvakaamerat. Viis päeva hiljem oli vaja hakata kaamerate salvestisi uurima, et jõuda jälile akende lõhkujale. Foto: Elmo Riig

Eesti Vabariigi aastapäeval jalutas üks noormees keset päeva Viljandi Kaare kooli juurde, võttis maast kivid ja hakkas neid akendesse pilduma. Purunes kolm akent. Nooruk aga ei teadnud, et lõhkujate tabamiseks pandud turvakaamerad töötasid.

Edasi polnud politseil vaja muud, kui asuda salvestise põhjal otsima noormeest, kes kive pildus. Esmaspäeval tõi edu foto Facebooki postitamine.

«Algul näitasime pilti Kaare kooli õpetajatele ja töötajatele, aga nemad pildil olijat ei tundnud,» rääkis Viljandi politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Meelis Rink. Seejärel käisid politseinikud pildiga ka teistes koolides. Esmaspäeval riputasid korrakaitsjad foto Viljandi politseijaoskonna Facebooki lehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles