Kanep tõi noortele kriminaalkaristuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei poolt konfiskeeritud narkootikum kanep.
Politsei poolt konfiskeeritud narkootikum kanep. Foto: Ove Maidla / Postimees

Kaks noormeest jäid 2013. aastal alaealistena kanepiga politseile vahele. Tänavu veebruaris said nad teada oma kohtuotsuse: kolm aastat vabadusekaotust, millest on maha arvestatud kolm uurimise ajal eelvangistuses oldud päeva. Seda kõike noorte õnneks siiski vaid tingimisi, kolmeaastase katseajaga.

Noormehed, kelle nimesid kohtuotsuses nende alaealisuse tõttu ei mainita, tegid kanepiga tegemist vähemalt kaks korda. Neist raskemaks kuriteoks osutus see, et nad hankisid 2013. aasta 25. juulil uurimise käigus kindlaks tegemata isikult suures koguses ehk vähemalt 15 grammi marihuaanat, millest ühe grammi andis üks neist järgmisel päeval edasi. 

Seda, kui palju narkootilist ainet noored käitlesid, Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm ei avaldanud. Tamm vastas vaid, et kriminaalasjas on tehtud ekspertiis eri narkootiliste ainete töötlemisproduktidele eri kogustes ja nendega oli täidetud suure koguse narkootilise aine ebaseadusliku käitlemise kuriteokoosseis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles