Linn pani elanike soovil jetiküsimuse laagerduma

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohta, mida linnavalitsus näeb ette tulevase jettide vette laskmise paigana, on ümberkaudsed elanikud kujundanud väikse ranna. See, kas varsti tuleb sealt mootorpaate keelav silt maha võtta ning transporti tõkestavad kivid minema veeretada, otsustatakse aprillis.
Kohta, mida linnavalitsus näeb ette tulevase jettide vette laskmise paigana, on ümberkaudsed elanikud kujundanud väikse ranna. See, kas varsti tuleb sealt mootorpaate keelav silt maha võtta ning transporti tõkestavad kivid minema veeretada, otsustatakse aprillis. Foto: Rannar Raba, Elmo Riig

​Viljandi volikogu otsustas elanike protesti tõttu võtta mõtlemisaega, otsustamaks, kuidas oleks kõige mõistlikum edaspidi järvel jettide liiklust korraldada.

Sakala kirjutas ülemöödunud nädalal linnavalitsuses küpsenud plaanist tõmmata eeloleval suvel kunagise Vikerkaare restorani asupaiga lähedalt loodusliku vette laskmise ehk slipikoha juurest mõtteline joon otse üle veekogu ning lubada jettisid sõitma üksnes sellest vasakule jäävale alale ehk järve Viiratsi-poolsesse otsa.

Viljandi järvel kehtivate reeglite karmistamise ajendiks on tõsiasi, et pikka aega ei ole olnud suve, mil seal poleks puhkenud konflikti, kus ühel pool on kondiaurul liikuvate veesõidukite kasutajad ning teisel võimsatel mootoralustel kihutajad. Igal aastal on nii suplejad, sõudesportlased kui aerupaatidega sõitjad kirjeldanud ridamisi juhtumeid, mil neist on võimsa masinaga ohtlikult lähedalt mööda sõidetud. Väidetavalt on aset leidnud selliseidki olukordi, kus tulipäised tegelased on oma kiire sõidukiga aeglasemaid liikujaid sihilikult ahistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles