Seakatku proovid jäävad tööpäevadele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Märtsist lõpetas veterinaar- ja toiduamet nädalavahetusel kütitud metssigade vereproovide vastuvõtmise maakondlikes veterinaarkeskustes. Proove võetakse seal nüüdsest vastu tööpäevadel kella 8–16.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda sõnul on jahimeestega kokku lepitud, et küttimismahtude kahanemise tõttu ei ole kevadisel ja suvisel perioodil proovide analüüsimine nädalavahetuseti enam otstarbekas.

«Traditsioonilise jahihooaja lõppemisega võib juba praegu täheldada proovide arvu vähenemist, seda nii nädala sees kui pühapäevadel. Eriti väiksed on olnud proovide arvud nädalavahetustel, kui ilm ei ole jahipidamist soosinud,» kõneles veterinaar- ja toidulabori direktori asetäitja loomahaiguste alal Imbi Nurmoja. «Meie Tartu laboratoorium jätkab kütitud metssigade proovide vastuvõtmist iga päev ööpäev läbi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles