Haldusreform takistab haridusreformi

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leie kooliimaja
Leie kooliimaja Foto: Marko Saarm

Kolga-Jaanis oodatakse suve. Siis saab selgeks põhikoolide ja lasteaedade edasine saatus. Esialgne otsus liita Leie põhikool samas majas asuva lasteaiaga lükati haldusreformi tõttu edasi.

Kaks aastat tagasi asus Kolga-Jaani vald oma koolivõrku korrastama. Variante, kuidas kahe põhikooli ja kahe lasteaiaga edasi minna, oli mitu. Ligi 40 õpilasega Leie põhikooli ähvardas sulgemine, aga see ei leidnud ei vallavolikogu ega Leie kogukonna heakskiitu. Leie kooli lastele oleks see ühe võimaliku variandina tähendanud õppima asumist Kolga-Jaani põhikooli, mis asub 20 kilomeetri kaugusel ning mille õpilaste arv on kaks korda suurem. Küsitlus Leie lastevanemate seas näitas, et vaid üksikud pered paneksid oma lapsed Kolga-Jaani põhikooli.

Lapsevanemad käisid välja idee luua uus haridusasutus ehk liita Leie põhikool sealse lasteaiaga. Selle kasuks otsustas eelmise aasta veebruaris enamushäältega ka vallavolikogu. Algkooli-lasteaia loomise tähtajaks seati 1. september 2016 ning selleks moodustati vastav komisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles