Ugala püüab mitut auhinda

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaudia Tiitsmaa, Meelis Rämmeld, Peeter Jürgens ja Liisa Soolepp
Klaudia Tiitsmaa, Meelis Rämmeld, Peeter Jürgens ja Liisa Soolepp Foto: Heigo Teder

Eesti Teatriliidu ja Eesti Kultuurkapitali välja antavate aastaauhindade arvestuses pälvis Ugala teater neli nominatsiooni. Lavastus «Vereliin» on auhinnale esitatud koguni kolmes kategoorias: meespeaosatäitja Meelis Rämmeld, meeskõrvalosatäitja Peeter Jürgens ja kunstnik Liisa Soolepp. Parima naisnäitleja tiitlile kandideerib Klaudia Tiitsmaa rollide eest lavastustes «Amalia» ja «Oleanna».

Kahe aasta eest pälvisid nii Jürgens kui Rämmeld samad aastaauhinnad, ainult vastupidises järjekorras. Peeter Jürgens nimetati parimaks meesnäitlejaks vana Juhani rolli eest Vargamäel suure publikumenu pälvinud lavastuses «Vanad ja noored». Meeskõrvalosa auhinna vääriliseks tunnistati Meelis Rämmeld Tuvi rolli eest lavastuses «Sajand» ja Nikolai Ogarjovi kehastamise eest lavastuses «Utoopia rannik. III osa. Kaldale heidetud».

Salme Reegi nimelisele preemiale kandideerib ka Ugala loomingulise ala assistent Oleg Titov, seda aga mitte Ugala, vaid Endla teatri lavastuse «Peeter Paan ja Valge Lind Wendy» eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles