Vargamäel kohtuvad sel suvel Ugala ja Tammsaare

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala suvelavastuses mängib Kõrboja Annat Kadri Lepp (esiplaanil), Kuusiku Eevi osas on Adeele Sepp ning Kõrboja Madlina astub üles Luule Komissarov.
Ugala suvelavastuses mängib Kõrboja Annat Kadri Lepp (esiplaanil), Kuusiku Eevi osas on Adeele Sepp ning Kõrboja Madlina astub üles Luule Komissarov. Foto: Gabriela Liivamägi

Ugala teater mängib sel suvel Vargamäel suurt vabaõhulavastust «Kõrboja perenaine», mis sünnib tandemi Urmas Lennuk ja Vallo Kirs ühisloominguna. Viimasest korrast, mil Vargamäel vabas õhus lavastus välja toodi, on möödas tervelt viis aastat. Hoolimata Eesti heitlikust suveilmast kisub Tammsaare looming ikka Vargamäe kivistele väljadele ja nõnda etendub Ugala suvelavastus Tammsaare muuseumi õuealal 15 suveõhtul juulis ja augustis.

Näidendi «Kõrboja perenaine» aluseks on Lennuk valinud Tammsaare romaani «Kõrboja peremees» ning kirjutanud näidendi just lavastaja Vallo Kirsile ja Ugala teatri näitlejatele. Suvelavastuses astub üles peaaegu kogu Ugala trupp, kaasatud on tuntud rahvamuusik Kulno Malva, muusikaline kujundaja Peeter Konovalov, lavastuskunstnik Kristjan Suits ja kostüümikunstnik Pille Küngas. Kõrboja Annat mängib Kadri Lepp, Kuusiku Eevit Adeele Sepp, Kõrboja Madlit Luule Komissarov, Katku Villut Ott Aardam ja Kõrb­oja Reinu Egon Nuter. Lavastuses kõlab elav muusika ja kaasa teeb üle 30 näitleja.

«Kõrboja perenaise» lavastaja Vallo Kirs on Vargamäe vahet käinud juba üle poole oma elust. Algul Tammsaaret võistu lugemas, pärast juba lugejaid hindamas. Kolm aastat tagasi tõi Vallo Kirs Vargamäe rehe all lavale Tammsaare «Vanad ja noored», mida mängiti kolm suve täismajale. Näitekirjanik Urmas Lennuki side Tammsaarega on veelgi pikem ja sügavam. Küll on ta klassikut dramatiseerinud, siis jälle lavastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles