Mälestussamba taastamise tähtsast sammust jäi üks hääl puudu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veerand kesklinna majast võrdub äärelinna suure hoonega. Kasulik võib niisugune tehing olla nii Viljandi linnale kui eraomanikule.
Veerand kesklinna majast võrdub äärelinna suure hoonega. Kasulik võib niisugune tehing olla nii Viljandi linnale kui eraomanikule. Foto: Marko Saarm / montaaž

Viljandi linnavõimu plaan anda Männimäel asuv endine kutsekooli maja eraomanikule, kes annaks vastu veerandi Vabaduse platsi ääres seisvast ametite majast, kukkus läbi. Üks hääl jäi puudu.

Plaan vajas heakskiiduks vähemalt 14 volikogu liikme poolthäält. Kolme koalitsiooni liikme kauge välisreisi tõttu oli neljapäevasel volikogu istungil võimuliidust saalis vaid 13 inimest. Opositsioon istus aga kokkulepitult, käed laual, ehk ei hääletanud poolt ega vastu.

Omandivahetus on linnale vajalik selleks, et kui ta lõpuks saab kogu ametite maja omanikuks, on võimalik see maha lammutada ja selle asemele taastada Vabadussõja mälestussammas. Kolmveerand kinnistust kuulub riigile, kes just sel nädalal andis linnale teada, et tema otsus maja Viljandile andmise küsimuses langeb pärast seda, kui eraomanikuga on omandisuhe lahenduse leidnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles