Hea uudis: digiretseptide süsteem on taas töökorras (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digiretsept
Digiretsept Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti apteegid ei pääsenud reedel alates kella 15 kaks tundi ligi digikeskusele, et näha arstide väljastatud digiretsepte. Seega ei saanud nad müüa vajalikke ravimeid ja perearstid ei saanud digiretsepte välja kirjutada.

Haigekassa tervise edenduse ja kommunikatsiooni talituse peaspetsialisti Vivika Tamra sõnul taastas E-Tervise Sihtasutus digiretspeti töö kell 16.58. «Haigekassa vabandab ka omalt poolt ebamugavuste pärast,» lisas ta.

Reedel oli kaks tundi probleeme neil apteekidel ja perearstidel, kelle infosüsteemid suhtlevad retseptikeskusega E-Tervise Sihtasutuse kaudu.

Viljandi Ridaküla apteegist kinnitati kell 16 Sakalale, et probleem on kestnud juba tunni. «Meil pole retseptidele juurdepääsu ja probleem on päris tõsine,» ütles apteegi proviisor Eha Peet. «Äsja tahtis üks ema oma lapsele esmaspäevaks rohtu tellida, aga me ei näe isegi, mis ravimiga on tegemist. Õnneks oli tal piisavalt varu.»

Ka Viljandis asuvast Tartu ülikooli apteegist kinnitati, et digiretseptiga midagi müüa ei saa ja probleem on üle-eestiline.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles