Süütepudeliga maja süütamises kahtlustatav mees tabati Tallinnas

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Tarvastu vallas
Põleng Tarvastu vallas Foto: Gunnar Teas

Kolmapäeva öösel kella 2.30 ajal Tarvastu vallas Jakobimõisas elumaja süütamises kahtlustatav 34-aastane mees tabati täna Tallinnas.

Politsei ja prokuratuur kinnitasid täna hommikul, et 24. veebruari esimestel tundidel Jakobimõisa külas lahvatanud kahekordse elumaja tulekahju sai alguse läbi akna tuppa visatud süütepudelist.

Vähem kui ööpäev enne süütamist pöördusid kannatanud politseisse ja tegid avalduse, et nimetatud 34-aastane mees saatis ähvardava sisuga sõnumi, milles andis teda, et kavatseb maja süüdata.

Pärast süütepudeli heitmist mees põgenes. Süütevedelikuga pudeli täidetud ja põlema pandud pudelist alguse saanud põlengus hävis köögi, ühe toa ja tuulekoja sisustus. Inimesed põlengus viga ei saanud.

Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas Viljandi politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb süütamist.

Politsei ja prokuratuur kahtlustavad, et ööl vastu Eesti Vabariigi sünnipäeva Tarvastu vallas maja süütamises üht 34-aastast meest, kes Sakala andmetel on samast vallast pärit, kuid aastaid Tallinnas elanud Argo Jurjev.

Alles reedel kuulutas Harju maakohus välja seni jõustumata otsuse, milles Jurjev mõisteti süüdi oma endise elukaaslase peksmise eest ning talle mõisteti ühe aasta pikkune tingimisi vanglakaristus kahe aasta pikkuse katseajaga.

Kokkuleppemenetluses mõisteti mees süüdi paragrahvi alusel, mis käsitlev kehalist väärkohtlemist, mis on toime pandud lähi- või sõltuvussuhtes. Jurjev on ka varasemalt kohtus kriminaalkorras süüdi mõistetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles