Repliik. Piknik pingil

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Väre
Hans Väre Foto: Elmo Riig / Sakala

See tekkis märkamatult, vähemalt minu jaoks. Enne olid tänav ja selle ääres puud, järsku aga on nagu laulus: tänav, pink ja puud.

No jah. Ega sellelt pingilt nüüd ülemäära kaunist vaadet avane. Elava liiklusega Riia maantee, siis natuke roheala, mis praegu on valge ala, ja üle selle nukras seisus endine KEK-i peakontor. Aga pink ise on igati kena ja mugav.

Üks pink pole muidugi suurem asi uudis, ent samasuguseid on Riia maantee ääres terve rida ning neid on viimaste aastate jooksul tekkinud ka Huntaugu mäele ja teistesse paikadesse Viljandis. Mõne neist, näiteks selle, mis seisab Säästumarketi juures, on küll hõivanud kontingent, keda linna aukodanikeks ilmselt ei valitaks, kuid see polegi kõige tähtsam. Oluline on, et vanadel inimestel on tekkinud varasemast palju rohkem võimalusi jalutamise vahepeal jalga puhata, noortel emadel kohti, kus lapsevankriga peatust teha, ja noortel paik, kus omavahel värskes õhus segamatult juttu ajada (või vähemalt, kus värskes õhus nutifoni tuiutada).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles