Olustverest läkitatakse presidendi poole teele 1400 suupistet

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Tali palus 1400 suupiste valmistamiseks kursusekaaslased appi.
Taavi Tali palus 1400 suupiste valmistamiseks kursusekaaslased appi. Foto: Kristiina Baum

Täna saadetakse Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist pealinna poole teele 1400 soolast suupistet. Need jõuavad õhtuks Tallinna, et pakkuda rõõmu presidendi 900 külalisele.

1400 kolme sorti soolast suupistet on valminud Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õppeköögis kokaeriala neljanda kursuse tudengi Taavi Tali ja tema kursusekaaslaste käe all.

Ühe kohustusliku komponendina on kasutatud kohalikku toorainet, Olustvere leiba. Nagu kinnitasid kokad, oli enamik tööst juba tehtud, vaid liharullid ja soolaheeringarullbiskiviit vajasid täna hommikul suupärasteks ampsudeks lõikamist. Suupistetele antakse viimane lihv juba Tallinnas.

Kuigi väsinud, olid kõik elevil. Nii tähtsa sündmuse tarvis ja nii suures koguses polnud nad varem toitu valmistanud. Vahepeal haigutades köögis ringi toimetav peakokk Taavi Tali jäi tehtud tööga ja saavutatud maitsetega rahule. 

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli kokaeriala lõpetav Tali pälvis eelmisel aastal Eesti parima noorkoka tiitli. Sellega avanes võimalus olla üks nendest kokkadest, kes katavad vabariigi aastapäeval presidendi vastuvõtul suupistelaua.

Tänavu toimub Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõtt Estonia teatris ja sinna on kutsutud ligi 900 külalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles