Repliik. Steriilne söökla või muhe tudengikohvik

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI, 29JUL14
Pildil Kristiina Baum.

ELMO RIIG/SAKALA/
VILJANDI, EESTI, 29JUL14 Pildil Kristiina Baum. ELMO RIIG/SAKALA/ Foto: Elmo Riig / Sakala

Minu ülikooliaeg jääb viieteistkümne aasta tagusesse Tartusse. Pika kampsuni ja rasvaste juustega boheemlastena vajasime vaid matriklit, hambaharja ja lusikat. Reegel oli, et kunagi ei tea, kunas on järgmine eksam, kus öö veedad või kus süüa saad.

Viljandi tudengid on hulga kultuursemad ja kultuuriakadeemia on ütlemata mõnus koht. Ometi tunnen seal puudust ehedast tudengihõngust. Eriti keldrikorrusel einestades. Kahhelplaadid põrandal, korrapäraselt paigutatud nurgelised lauad, ühetaolised lauanõud ja suvaline raadiomuusika loovad mulje, nagu istuksid steriilses töölissööklas.

Okei, nõukaaeg ja retro on popid ning selliseid söögikohti püütakse mujal maailmas jäljendada. Aga kas just see ainumas koht maamunal peab olema selline nagu teised? Kultuuriakadeemia märksõnad on noorus, loomingulisus, rahvuslikkus, kultuur, tants, teater, muusika...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles