Peaministri pöördumine välismaal elavate eestlaste poole: igaüks teist teeb Eesti suuremaks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas tegi Eesti Vabariigi aastapäeva puhul pöördumise välismaal elavatele eestlastele. Pöördumine on saadetud kõikidele Eesti saatkondadele üle maailma.

Tere, Eesti inimesed üle kogu ilma. See tunne, kui kohtad kodust eemal omasid, on alati väga-väga meeldiv. Just seal, kus teie praegu elate, asub tänu teile ka tükike Eestimaast. Igaüks teist teeb Eesti suuremaks.

Seepärast ma ei ütle, et peaksite kõik kohe, vältimatult Eestisse tagasi tulema. Igaüks teist on Eestile oluline just nimelt seal, kus teie soovite olla. Isegi, kui elu või karjäär on teid viinud Eestist kaugemale.

Paljud teist on jõudnud maailma absoluutsesse tippu, tehes asju, mida ainult ühes riigis elades ei olekski võimalik teha. Igaühe edu on kogu riigi edu.

Meile siin on tähtis, et säiliks teie side Eestiga. Et te saaksite oma kodumaa üle uhked olla, et teie lapsed räägiksid eesti keelt ja oleksite lähedased oma vanavanematega.

Tagasitulek on, nagu öeldud, igaühe isiklik otsus. Veelgi olulisem on, et te kannaksite Eestit jätkuvalt oma südames ja te hoolite sellest, et Eesti on avatud ja salliv, arenev ja loov. Just siin on meil kõige rohkem teie abi vaja.

Teie teate, kuidas on elada teistsuguses keskkonnas. Küllap teate ka seda, et kõike, mis on uus ja erinev, ei pea kartma.

Jagage oma kogemust meie kõigiga, alustades oma kõige lähedasematest. See on teie panus, et Eesti oleks ka homme uuele avatud ja kiiresti arenev riik.

Ma soovin kõigile eestlastele ja Eesti sõpradele üle kogu maailma ilusat vabariigi aastapäeva. Elagu Eesti!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles