Ramsi laste rõõmuks kerkib energiasäästlik lasteaed

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel olid poisid ja tüdrukud Ramsi lasteiamaja kõrval ametis lumekindluse ehitamisega. Umbes kolme kuu pärast peaks sealsamas tööle asuma päris ehitajad, kelle ülesandeks on püsti panna Viljandimaa esimene energiasäästlik lasteaed.
Reedel olid poisid ja tüdrukud Ramsi lasteiamaja kõrval ametis lumekindluse ehitamisega. Umbes kolme kuu pärast peaks sealsamas tööle asuma päris ehitajad, kelle ülesandeks on püsti panna Viljandimaa esimene energiasäästlik lasteaed. Foto: Elmo Riig / Eskiis

Viljandi vald mattis maha plaani renoveerida 600 elanikuga Ramsi alevikus vana lasteaed ning ehitab selle kõrvale hoopis energiasäästliku maja.

1960. aastate lõpul rajatud lasteaiahoonet on juba pikka aega painanud mitmesugused hädad. Vähe sellest, et katus laseb alatasa eri kohtadest läbi, on ka sealne ruumiplaan praeguse aja vajadusi arvestades ebaotstarbekas. Ühtlasi on viimasel ajal olnud külmal ajal raskusi üldkasutatavate ruumide, näiteks saali soojaks saamisega.

Kuni Ramsi kuulus Pärsti valla koosseisu, püsis päevakorral kava lasteaed põhjalikult remontida ja ümber ehitada. Telliti ka rekonstrueerimisprojekt ja asuti selle järgi juba väikseid lammutustöidki tegema. Kui aga asulast sai 2013. aasta lõpul suure Viljandi valla osa, pandi puhuma uued tuuled ning nüüdseks ollakse veendunud, et tänapäevase lastaia ehitamine tühjale kohale annab parema tulemuse ning on pikemas perspektiivis ka odavam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles