Kirjaniku muuseum sümboliseerib kogu eesti kirjanduse kodu

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnaraamatukogu näitus «Püüa Vildet tabada» sai mullu kirjaniku 150. aastapäeva puhul korraldatud üleriigilisel konkursil «Tabamata Vilde» teise koha.
Viljandi linnaraamatukogu näitus «Püüa Vildet tabada» sai mullu kirjaniku 150. aastapäeva puhul korraldatud üleriigilisel konkursil «Tabamata Vilde» teise koha. Foto: Elle Sihver

Tallinnas asutati äsja Tammsaare ja Vilde sõprade selts. Selle juhatuse esimees kirjandusprofessor Rein Veidemann on öelnud, et valutab südant nii eestlaste rahvustunnet kandva süvakultuuri kui konkreetselt kahe suure kirjaniku loomingu kestmise pärast meie vaimuelus. Tammsaare ja Vilde muuseumi kokkutõmbamine on üks ohu märk.

Rein Veidemann, selts pidas oma esimese koosoleku läinud pühapäeval. Kui palju klassika sõpru koos oli ja milliseid plaane te pidasite?

Kokku oli tulnud umbes 40 inimest ja ega muuseumi alumine saal oleks ka rohkem mahutanud. Üllatavalt kiiresti ja arvukalt on seltsiga liitutud. Nüüd on selles juba üle 50 oma liikmelisust ka aastase 12-eurose liikmemaksuga kinnitanud inimest, sealhulgas hulk tuntud kirjanikke ja kultuuritegelasi. Liikmete nimekiri saab peatselt seltsi kodulehele üles pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles