Reisirongi tulistajaid ei ole seni tabatud (3)

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasud vigastasid vaguni sõitjateruumi ja ukse akent, mille välimised klaasid mõranesid.
Lasud vigastasid vaguni sõitjateruumi ja ukse akent, mille välimised klaasid mõranesid. Foto: Marko Saarm

Mullu sügisel Tallinna–Viljandi rongis sõitjaid õhkrelva laskudega ehmatanud pätid on seniajani avastamata.

Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Kerly Peitel ütles, et uurimine käib, kuid praeguseks ei ole väärteomenetluses kedagi kahtlustatavana üle kuulatud.

«Teada on, et rongile tekitati kahjustused Harjumaal, enne Männiku peatust,» nentis ta. «Viljandiga seob juhtumit see, et kui rong siia jõudis, vaadati see siin üle ja fikseeriti kahjustused.»

Küsimusele, millal kõnealune tegu aegub ja asja enam edasi ei uurita, vastas Peitel, et vastavalt karistusseadustikule on väärtegu aegunud, kui selle toimepanemisest saab mööda kaks aastat.

«Uurimise lõpetamine aga ei tähenda, et hiljem ei võiks materjali riiulist jälle välja võtta,» lisas Peitel. «Kui edaspidi laekub infot, mis võimaldab juhtumi lahendada, siis menetlust uuendatakse.»

Mullu 16. novembri pärastlõunal Tallinnast Viljandisse sõitma hakanud reisirongi tulistati õhkrelvast ja vähemalt viiest lasust kaks lõhkusid kaks akent. Mõlema akna sisemine klaas jäi terveks ning killud pudenesid kahe klaasi vahele. Inimesed seega kannatada ei saanud, kuid lähemal olijad ehmatasid.

Viiratsist pärit Maire Paju ütles toona Viljandisse jõudes, et istus umbes poole meetri kaugusel aknast ja oli süvenenud oma sülearvutisse, kui järsku käis kõmakas. «Ehmatasin ära, et kas meil on nüüd ka terroriaktid,» lausus ta.

Pilku tõstes Paju aknast enam välja ei näinud, sest selle välimine klaas oli pisikesteks tükkideks mõranenud. «Kartsin, et klaas kukub mulle selga. Tõstsin oma asjad ära ja istusin eemale,» rääkis ta.

Rongijuhi sõnul juhtus intsident umbes kümme kilomeetrit pärast Tallinna jaamast lahkumist, kui sõiduki kiirus oli 80-90 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles