Suure-Jaani talvise ujuja teade oli pahatahtlik valeväljakutse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani järvest ujujat ei leitud.
Suure-Jaani järvest ujujat ei leitud. Foto: Kenno Soo

Esmaspäeva hilisõhtul Suure-Jaani järvest võimalikku hädas olevat ujujat otsinud päästjad ja politseinikud on veendunud, et tegu oli valeväljakutsega, mis tõenäoliselt tehti kõnekaardiga mobiiltelefonilt.

Kell 21.24 said päästjad teate, et inimene läks Suure-Jaani järve ujuma, jättis riided kaldale ja pole veest välja tulnud. Kontrollimisel ei leidnud see info kinnitust, sest polnud ei vettemineku kohta, kaldale jäetud riideid ega kõne teinud isikut. Samuti ei klappinud andmed, mida helistaja enda ja abivajaja kohta edastas.

Kui järve kontrollimise järel ja kahtluste süvenedes politsei teatajale tagasi helistas, katkestas see kiirelt kõne, kuuldes, et on ühenduses korrakaitsjatega, ning lülitas telefoni välja. Politsei on telefoni asukoha positsioneerinud ning selgitab praegu kõne tegijat, tema asukohta ning võimaluse korral valeteate põhjuse.

„Kui kinnitust saab, et tegu oli valeväljakutsega, kaasneb sellega ka vastutus seadusega ettenähtud korras,” edastas politsei pressiesindaja Kerly Peitel. „Seda põhjusel, et politseinikud, kiirabitöötajad ja päästjad koondasid oma ressursi, leidmaks väidetavasti hättasattunud isikut, samal ajal kui keegi võinuks päriselt abi vajada.”

Ärevale väljakutsele reageerisid eile korraga nii päästjad, politseinikud kui kiirabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles