Repliik. Tahan oma raha tagasi

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Priks
Üllar Priks Foto: Marko Saarm / Sakala

Oleksin eile peaaegu tööle hiljaks jäänud. Ei, ma ei maganud sisse. Jõllitasin hoopis helendavat arvutiekraani. Küllap jõllitasite teiegi. Kõikvõimas maksuamet lõi ju oma loosirattale jälle hoo sisse.

See on kahtlemata aasta suurim show-programm, mis ei vaja mingit glamuuri ega litreid. Küllap saaks hakkama isegi elementaarse pressiteateta. See on harras hetk. Linnud ei lenda, konnad ei köhi, lained ei loksu, internet ei tööta. Aeg peatub. Kostab vaid sarvkestade õige tasast raginat, sest silmade pilgutamine on pimedus. Ja homset ei pruugigi tulla.

Kuradile need «Pealtnägijad» ja «Radarid»! Unustage ära Tahmanäod ja Kašpirovskid! Läbi aegade vaadatuimas saates ruulivad tuludeklaratsioonid. Me näeme oma möödunud aasta edulugusid ja läbikukkumisi numbrite keeles. Jah, see bürokraatlik virvarr on meie elu. Ja see on meie endi raha, mida ootame kui taeva kingitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles