Teine tulistamine keset Karksi-Nuiat leidis päev hiljem kinnituse

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala leidis reedel Ärikülast maanteelt mõned padrunihülsid. Need olid kõige otsesemad tunnistajad tõsiasjale, et politsei oli selles paigas ohtlikuks muutunud kurjategijate pihta tulistanud.
Sakala leidis reedel Ärikülast maanteelt mõned padrunihülsid. Need olid kõige otsesemad tunnistajad tõsiasjale, et politsei oli selles paigas ohtlikuks muutunud kurjategijate pihta tulistanud. Foto: Marko Saarm

Pärast seda, kui Sakala oli laupäeval pealtnägijate ütlustele tuginedes püstitanud küsimuse, kas politsei varjab reede hommikul Karksi-Nuias ühe Leedu autovarga kinnivõtmisel relva kasutamist, muutis politsei pressiteenistus sündmuste kirjelduse algset versiooni.

Oletatavate autovaraste tabamiseks korraldatud suuroperatsiooni esimesest ametlikust kokkuvõttest võis välja lugeda, et korrakaitsjad pruukisid tulirelva üksnes öösel Äriküla teetõkke juures, kus kurjategijad neid autoga rammisid. Alles päev hiljem ilmnes, et päästikule vajutati ka koidikul Karksi-Nuia elurajoonis.

Et liikvel oli lünklik ja kahtlusi külvav teave, käis Sakala laupäeval Karksi-Nuias ning leidis kolm inimest, kes olid eelmisel päeval kella 7.30 paiku oma silmaga näinud, kuidas politseinikud põgenevat leedulast väikelinna südames läbi eramajade aedade taga ajasid. Ehkki tunnistajad ei viibinud koos ega isegi mitte samades hoonetes, ütlesid nad justkui ühest suust, et operatsiooni käigus kõlas kaks või kolm kõva kärgatust, mis ei saanud olla midagi muud kui tulirelva lasud. Oma silmaga nad relva pruukimist ei näinud, sest see jäi hoonete varju.

«Oli-oli! Raudselt tulistati. Ma ehmatasin nii ära, et tormasin kohe teise tuppa oma meest äratama. Aga ta oli juba üleval, sest kuulis samuti laske,» rääkis üks sealsamas asuvas kortermajas elav noor naine.

Politsei pressiesindaja Kerly Peitel oli eelmisel õhtul Sakala sellekohasele küsimusele vastates avaldanud veendumust, et jutt teisest tulistamisest ei saa tõele vastata, ning pakkus, et võib-olla kuulsid elanikud Ärikülas tehtud laske.

Pärast järgmise Sakala uudise ilmumist saatis Peitel toimetusele vabandavas toonis kirja, milles tunnistas, et esialgses infos oligi kommunikatsiooniviga ning vastab tõele, et teisele leedulasele Karksi-Nuias järele joostes tehti kaks hoiatuslasku õhku.

Kokku sai politsei ulatusliku operatsiooniga Lõuna-Viljandimaal kätte kolm leedulast, kes kahtlustuse kohaselt olid öösel Tartust varastanud kalli sõiduauto BMW X5. Oletatavasti on samad mehed käinud Eestis sõidukeid varastamas varemgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles