Mida mõeldi valdade liitmisest kahekümne aasta eest

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas mäletate, kes oli 1997. aastal Polli vallavanem? Või siis: kas teil on meeles, et Polli vald üldse olemas oli?

Tuleb välja, et haldusreformist on räägitud peaaegu aegade algusest peale ja Viljandimaa rahvas on seejuures olnud üks ettevõtlikumaid, kes on kõnelemisest ka tegudeni jõudnud. Tolsamal, 1997. aastal sai Polli vallast Karksi valla osa, järgmisel aastal muudeti Abja-Paluoja linn Abja valla siseseks linnaks ning veel aasta hiljem muutus vallasiseseks linnaks Karksi-Nuia. 2005. aastal liideti Vastemõisa ja Olustvere vald ning Suure-Jaani linn Suure-Jaani vallaks ning 2013. aastal said Viljandi vallaks Paistu, Pärsti, Saarepeedi ja Viiratsi vald.

Mis plaane pidasid omavalitsuste juhid ja teised aga 1997. aastal, kui kõik see oli veel ees? Teiste hulgas saavad videoloos sõna tollane maavanem Helir-Valdor Seeder, Karksi linnapea Mati Ilisson ja ettevõtja Argo Jõgi ning Polli vallavanem Arvo Maling ja volikogu liige Olav Renno.

Lõuna-Eesti maakondade uudiseid kajastavale ETV saatele «Lõunakanal» tegid loo Sakala ajakirjanik Aime Jõgi ja kaameramees Tõnis Möldre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles