Leedulaste autovargus päädis tulistamise ja tagaajamisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmest autovarguses kahtlustatavast leedulasest, kes eile Viljandimaal ärevust külvasid, õnnestus ühel  politseinike eest paos olla ligi seitse tundi. Lõpuks tabati läbikülmunud mees Penuja küla lähedal põllul ning suruti pikema jututa operatiivautosse.
Kolmest autovarguses kahtlustatavast leedulasest, kes eile Viljandimaal ärevust külvasid, õnnestus ühel politseinike eest paos olla ligi seitse tundi. Lõpuks tabati läbikülmunud mees Penuja küla lähedal põllul ning suruti pikema jututa operatiivautosse. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Automaatrelvi kandvad korrakaitsjad ristmikel, ajutiselt taastatud piirikontroll, edasi-tagasi sõeluvad tumendatud klaasidega operatiivautod, padrunihülsid maanteel ning küsiva ilmega kohalikud elanikud. Kõik see iseloomustas eile hommikul Lõuna-Mulgimaad ärevil hoidnud suurt politseioperatsiooni.

Kolm väidetavat autovarast läksid ööl vastu eilset Tartust Eesti lõunapiiri poole liikvele kahe autoga. Üks oli varastatud BMW X5 ja teine saateauto, millega oli siia hämaraid tegusid tegema tuldud. Oletatavasti polnud meestel aimu, et politsei oli neid jälginud juba eelmisest õhtust, mil nad Eestisse saabusid. Leedulasi teati oodata, sest nad olid siin varem vähemalt korra vargil käinud.

Kogu ettevõtmise oli politsei ette valmistanud erilise ettevaatlikkusega, sest varasemate kogemuste põhjal võis oletada, et kurjategijatel on tulirelvad ja nad ei põrka ummikusse aetuna tagasi ka neid kasutamast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles