Kui argine ja taevane põimuvad

, kirjandussõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tiiu Valdsoni (endise nimega Tiiu Lootus) teine luulekogu «Tornide tuuled», mis läinud aasta lõpul ilmavalgust nägi, jätkab omal kombel autori varasemate luuletuste ja esikkoguga loodud traditsioone. Esimene, peamiselt erootilistele motiividele pühendatud punasekaaneline Edith Piafist inspireeritud pealkirjaga «L’Hymne a l’Amour» ilmus juba 2007. aastal.

Seekordse raamatu domineeriv värv on sinine ning luuletused püüavad kajastada autori vaimsemaid kaemusi ja elamusi viimastest aastatest.

Enamik selle kogu luuletusi pärineb autori hiljutise töötamise ajast viienda, relvakorruse valvuri-giidina Kiek in de Köki muuseumis, kus taevas on lähedal ning Jumal, inglid ja pühakud lendlevad justkui sealsamas. Vaid üksikud read on saanud inspiratsiooni kusagilt mujalt, näiteks Kalamaja saunast või sugulaste maakodust Otepää lähedalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles