Jaht Leedu autovarastele. Kõik tagaotsitavad on käes (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei eriüksus tabas kolm relvastatud meest, kes kahtlustuste järgi kuuluvad Leedu autovaraste grupeeringusse.
Politsei eriüksus tabas kolm relvastatud meest, kes kahtlustuste järgi kuuluvad Leedu autovaraste grupeeringusse. Foto: Kristjan Teedema

Karksi-Nuia ümbruskonnas otsiti täna hommikul taga kolme Leedu autovarast. Veidi enne kella 11 saadi ka viimasena jooksus olnud mees Penuja külas kätte.

"Täna Viljandimaal toimunud politseioperatsioon võimalike autovaraste tabamiseks on lõppenud," teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel kell 10.48. "Politsei pidas maastikul kinni kolmanda vargusega seotud isiku. Kinnipidamisel mees vastupanu ei osutanud."

Postimehe ajakirjaniku Nils Niitra teatel tõid politseinikud viimase põgeniku üle jõe. "Kurjategija on politseinike vahel ja tema pea on alla surutud. Kuna varas oli terve öö külmas metsas veetnud, oli ta parajalt külmunud ja kinnipidamisel vastupanu ei osutanud," kirjutab Niitra Postimehe blogis.

Rohkem pilte saab vaadata Postimehe galeriist ja seda, kus viimane tagaotsitav kätte saadi, videost.

Kahe esimese kahtlustatavaga korravalvuritel paraku nii lihtsalt ei läinud ja nende tabamiseks tuli kasutada relva. Ka Sakala ajakirjanikud leidsid sündmuskohalt padrunikesti.

Foto: Rannar Raba

Algul ringelnud info, nagu oleks tagaotsitavad peitnud end saekaatrisse, ei vastanud Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli kinnitusel tõele.

Kell 9.55 rääkis piirile viiva Karksi-Nuia–Lilli tee ääres asuva talu peremees Heino Univer, et pole öö otsa magada saanud, sest tema tee otsas käib märul. Mees ärkas öösel kell 3 selle peale, et tuttav bussijuht oli tema teeotsas kinni peetud ning ajas ta üles.

Foto: Rannar Raba

Univeri jutu järgi oli tema põllu pealt traktoriga välja tõmmatud kolm välismaa numbrimärkidega autot. Sündmuskohal viibiva Sakala vanemtoimetaja Rannar Raba sõnul olid vaid veidi aja eest metsa all kolm autot, kuid kella kümne paiku olid need pargitud tee äärde ning Leedu numbrimärk oli neist vaid ühel, väikebussil Mercedes. Teised kaks, Volkswagen Passat ja Subaru, olid Eesti numbrimärkidega.

Leedu numbrimärkidega bussis istus kaks erariietes Eesti politseinikku, kes kommentaaridest aga keeldusid. Nähtavaid vigastusi ühelgi autodest ei olnud.

Kolme autot puudutavat intsidenti politsei pressiesindaja Kerly Peitel täna hommikul kommenteerida ei saanud.

Foto: Marko Saarm

9.45 Eesti ja Läti piiril käinud Sakala ajakirjanikud kohtusid mõlema riigi politseinikega, kes kontrollisid kõiki läbisõitvaid autosid. Politseinikud olid relvastatud automaatidega, aga muidu oli kõik rahulik.

"Üks politseinik ütles, et nende ülesandeks on kontrollida autosid puhuks, kui operatsioon kaldub üle piiri," vahendas Raba.

Mitmel pool Karksi-Nuia läheduses olid väljas automaatidega patrullid. Üks neist oli näiteks Karksis Polli teeristis, kuid see ajakirjanike kohalviibimise ajal kedagi ei peatanud. Teine, kolmeliikmeline patrull oli Karksi-Nuias Lilli teeristis.

Täna kell 15 toimub Tartus pressikonverents, kus politsei ja prokuratuuri esindajad juhtunust ülevaate annavad.

Ajakohastatud kell 12.42

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles