Uus vallavanem toob Soomaa servale väikesaare kogemuse

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõpu vallavolikogu valis eile õhtul uueks vallavanemaks Siim Avi, kes aastatel 2011–2013 pidas vallavanema ametit Eesti väikseimas omavalitsuses Piirissaare vallas.

Eesti omavalitsuspraktikas tavapäratult selgusid Kõpu vallajuhi kandidaadid konkursi teel. Kandideerimissoovist oli teada andnud kaheksa inimest ning eilseks jäi neist sõelale kolm. Kõik nad said mõisa härrastemajas peetud volikogu istungil võimaluse end tutvustada. Pärast seda tegid kohalikud rahvaasemikud salajasel hääletusel oma valiku.

1984. aastal sündinud Siim Avi pälvis seitsmeliikmelises volikogus viis poolthäält. Temaga konkureerinud endise Vasalemma vallavanema Kaido-Allan Lainurme poolt hääletas kaks volinikku. Viljandis eri ameteid pidanud Piia Kivisilla kandidatuur toetust ei leidnud.

Võidukaks osutunud Avil on Tartu ülikoolist juristi haridus. Lisaks Piirissaare elu juhtimisele on ta osutanud füüsilisest isikust ettevõtjana õigusabiteenuseid. Samuti on ta lühikest aega töötanud Tartu maakohtu Valga kohtumajas konsultandina.

«Vallavanema töö on mulle tuttav ja ma mõtlesin, et poleks arukas seda kogemust maha visata,» selgitas Avi oma ambitsiooni tagamaad. Ta märkis, et nagu Kõpu, on Piirissaare väga väike koht ning seetõttu pidi ta omal ajal seal vallavanemana töötades täitma ülesandeid, mis suuremates valdades on omaette spetsialistide pärusmaa.

Rääkides Kõpu valla tulevikust, möönis alustav vallavanem, et tõenäoliselt pole haldusüksusel pääsu peatsest liitumisest naabritega. Küll aga lubas ta hea seista selle eest, et kõpulaste hääl saaks ühinemisprotsessis kuuldavaks. «Peaasi on väärikust hoida,» rõhutas ta.

Eelmine vallavanem Tõnu Kiviloo sai ametist priiks 21. jaanuaril, kui volikogu seitsmest liikmest kuus talle umbusaldust avaldasid. Ligi 18 aastat omavalitsuse eesotsas olnud ning selle piirkonna käilakujuks saanud Kiviloole heideti ette autoritaarset juhtimisstiili ja usalduse kaotamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles