Uus söögikoht pakub ameerikalikku toitu

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mahetoidu pealetungist tüdinud inimesed saavad Viljandi kesklinnas keha kinnitada Väikse Ameerika hamburgerirestoranis.

Kaalu ja Turu tänava nurgal varem Vilma poena tuntud ruumes remondi teinud osaühing Amendero avas söögikoha uksed läinud laupäeval.

Restorani juhataja Kristi Järve ütles, et esimesed kliendid on uue koha juba leidnud, avapäeval jagus neid saja ringis.

«Otsustasime uksed avada ilma suure kisa ja kärata, et anda aega harjuda ka meie töötajaile,» rääkis ta. «Püüame õppida, mida ja kuidas klientide heaks paremini teha.»

Järve lausus, et üldiselt on restoranis kõik vajalik, puudu on veel vaid kokakoola aparaat.

«Mõni klient on avaldanud arvamust, et söögi ootamine võtab aega,» tõdes ta. «Aga see tuleneb asjaolust, et teeme toidu tellimise peale, mitte ei hakka juba valmis toitu soojendama. Keskmiselt läheb praegu aega kümmekond minutit.»

Nagu Järve lisas, oli omanikel algul mõte anda toidukohale nimeks America ja seejärel Little America, kuid linnavalitsuse soovil muudeti nimi eestikeelseks.

Klient hindas koha heaks

Üleeile hamburgerirestoranis istunud viljandlane Aivo Luhaäär ütles, et oli samas kohas käinud ka siis, kui paari laua taga võis einestada Vilma poe sildi all.

«Nägin uut kohta juhuslikult ning otsustasin sisse astuda,» lausus ta. «Tellisin hamburgeri. Täitsa söödav, aga see võinuks veidi soojem olla.»

Uuele restoranile tervikuna andis Luhaäär hindeks neli ehk hea. «Tulen teinekord jälle,» lubas ta.

Nagu osaühingu Amendero juhataja Tarmo Hendrikson on öelnud, näeb uus söögikoht end kui kogu pere hamburgerirestorani, kus alkoholi ei müüda. Pakutakse grillburgereid, vrappe, sooje võileibu ja muud sellisele ameerikalikule söögikohale sobivat. Soovi korral saab toitu kaasa osta.

Iga päev avatud restoranis on 24 kohta, suvel on ettevõttel plaanis laiendada tegevust Turu tänava äärsesse väliaeda, kus seni oli Vilma töötajate parkla.

Leping viieks aastaks

Tarmo Hendriksoni sõnul oli firmal juba paar aastat plaanis Viljandi kesklinnas selline restoran avada, kuid seni ei leidunud ühtki hinna poolest sobilikku kohta.

«Otsustasime hamburgerirestorani kasuks, sest Viljandis seda ei olnud,» nentis ta. «Asukoht on samuti määrav. Nüüd avanes meile soodne võimalus.»

Vilma hoonekompleksi omanikega sõlmitud lepingu järgi üürib Amendero ruume vähemalt viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles