Krematoorium võtab lillepoodidel leiva käest

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala keskel polnud elavatest lilledest matusepärgi leida üheski Viljandi lillepoes. Küll on Vello Pille poes alati ootamas kunstlilledest pärjad.
Nädala keskel polnud elavatest lilledest matusepärgi leida üheski Viljandi lillepoes. Küll on Vello Pille poes alati ootamas kunstlilledest pärjad. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi kesklinna lillepoed kurdavad, et pärast seda, kui septembris hakkas linnas tööle krematoorium, on nende osa matuseäris vähenenud.

«See uhiuue krematooriumi korsten, mis läinud sügisest tossama pandi, mõjutab meie äri meeletult,» sõnas lillepoodnik Aare Kallas. «Enamik ärasaatmisi on nüüd krematooriumist ning kimbu ja pärgade tegemine matusteks on sügisest saadik vähenenud. Sakala surmakuulutustest võib ju järjest lugeda, et pärgi ja kimpe palutakse krematooriumisse mitte tuua.»

Kallas lisas, et kui varem tuli tuhastamiseks Tartu sõita, siis nüüd, kui see võimalus on koju kätte toodud, on urnimatus mugavaks ja väga populaarseks muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles