Põleng Leola ärikeskuses ajas päästjad vastu ööd jalule

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval kell 22.13 said päästjad väljakutse Viljandi kesklinnas asuvasse Leola ärikeskusesse, kus olid leekides teisel korrusel asuvad ruumid.

Hetk pärast esimesi päästjaid maja hoovi jõudnud pealtnägijate sõnul oli väljast näha, kuidas paari akna taga lõõmasid suured leegid suisa lae all. Need summutati mõne minutiga väljast läbi akna sisse kihutatud veejugadega. Edasi jätkus töö juba maja sisemuses.

Ehkki öö hakul polnud sellele veel täit kinnitust, puudutas tulekahju tõenäoliselt spordiklubi sauna.

Kohapeal kustutustööde eest vastutanud operatiivjuht nentis kella 22.45 paiku Sakalaga rääkides, et teab hoone sisemuses valitsevast olukorrast esialgu suhteliselt vähe. Küll aga kinnitas temagi, et tegu oli põlengu, mitte kerge kärssamisega. Samal ajal paiskus aknaavadest välja suitsupahvakaid.

Et ohus oli linna üks suuremaid avalikke hooneid, ruttasid lisaks maakonnakeskuse tuletõrjujatele sündmuskohale ka väiksemate kohtade päästjad. Nii jäid maja ette turuplatsile ootele Suure-Jaani, Abja-Paluoja ja Kõpu mehed. Lisaks oli kvartalis liikvel arvukalt politseinikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles