Linnajuhtide dilemma: kas kuus väikest kööki või üks suur?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männimäe lasteaia köögis valmistavad paarisajale lapsele süüa kokad Aili Moks ja Erika Šmutova. Võimalik, et tulevikus jäävad siin katlad ja ahjud külmaks ning toit hakkab valmima kaugel ja tulema laste toidulauale termostes.
Männimäe lasteaia köögis valmistavad paarisajale lapsele süüa kokad Aili Moks ja Erika Šmutova. Võimalik, et tulevikus jäävad siin katlad ja ahjud külmaks ning toit hakkab valmima kaugel ja tulema laste toidulauale termostes. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi linnajuhid on mõistnud, et liiga kallis on hoida tuhandele lasteaialapsele toiduvalmistamiseks töös kuut kööki, ning arutavad võimalust hakata ka lasteaedadesse tellima toitu suurköögist.

Linna põhikoolide lapsed saavad juba mitu aastat hommikupudru ja koolilõuna aktsiaseltsi Baltic Restaurants suurköögist, kust valmistoit viiakse mahutites koolisööklatesse. Nüüd on tulnud linnajuhtidel plaan analüüsida, mida võiks suurköögi kasutamine tähendada lasteaedadele, kus pakutakse toitu kolm korda päevas.

«Mingeid otsuseid pole tehtud,» kinnitas linnapea Ando Kiviberg. «Tunneme esialgu huvi, mida selline muudatus võiks meile kaasa tuua.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles