Järvejääl lainetav vesi kalamehi ei hirmuta

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olgugi et kaldalt vaadates näib veekihiga kaetud Viljandi järve jää habras ja ohtlik, võis teisipäeva keskpäeval sellel silmata mitut õngitsejat, kes taliunnaga kalu püüdsid.

Hetk enne Sakala saabumist ranna hüppetornist paarikümne meetri kauguselt jääaugust umbes 1,5-kilose haugi välja tõmmanud Viljandimaa mees Ove Org märkis, et sellistes oludes pole vilunud kalastajatele jääalune püük midagi tavapäratut. Samas tunnistas ta, et väikestviisi hirm on tal ikkagi nahas.

"Iseenesest on jää sõltuvalt kohast 15–20 sentimeetrit paks ning otseselt läbikukkumise ohtu pole. Küll aga peab hoolega vaatama, et mõnele vanale püügiaugule pihta ei saa, sest seal võib pind juba palju õhemaks sulanud olla," rääkis ta. Ütlasi nentis mees, et kalda lähedal ei kanna jää enam ammu ning püügikohani jõudmiseks on ainus tee mööda silda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles