Kultuuri- ja spordirahvas pidutseb koos aidas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika ait
Pärimusmuusika ait Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandimaa viies «Pärlipidu» peetakse 29. detsembril Viljandi pärimusmuusika aidas. Kultuurkapital annab seal kätte kümme aastapreemiat ning õhtu tähtsaim hetk on Kultuuripärli saaja väljakuulutamine.

«Preemiate andmiseks esitati kandidaate igast valdkonnast,» rääkis kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupi esimees Malle Allese. «Kokku esitati 22 kandidaati.»

Samuti antakse peol välja kuus rahvakultuuri auhinda, mille on valmistanud Viljandimaa tänavune rahvakunstimeister Priit Retsep.

Viljandimaa spordiliit annab peol karikad aasta parimatele sportlastele ning maavalitsus tunnuskirja ettevõtmise «Valla/linnarahvas liikuma!» võitjatele.

Preemiate suurused on aastatega samaks jäänud. Kultuuripärli preemia on 20 000 krooni  ning aastapreemia suurus on 5000 krooni. 1920. ja 1930. aastate stiilis salongipeona kavandatava «Pärlipeo» stsenarist on Silvia Soro, lavastab Oleg Titov ning õhtut juhib Indrek Sammul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles