Stardib uue näo saanud «Koolitants»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Koolitantsu» festival on vastse peakorraldaja Mihkel Ernitsa käe all saanud värske visuaalse kujunduse ning jõuab Nokia kontserdimajas peetava finaalkontserdiga varasemast suurema arvu inimesteni.
Korraldajate jutu järgi on «Koolitantsu» kujundus põhjalikult muutunud: loodud on uus visuaalne identiteet.

Varasemast erinev on ka lõppkontserdi lahendus: läbi lavastatud vaheosadega finaaletendused leiavad aset Nokia kontserdimajas.

Jutustab lugusid

Juba 17. korda korraldatava «Koolitantsu» teema on «Mis lugu jutustad sina?». See on tuletatud Tallinna kui 2011. aasta kultuuripealinna motost «Mereäärsed lood», mille kandev idee on, et 2011. aastal edastatakse Euroopa parimad palad Tallinnas.

Et ka tants kannab endas alati mingit lugu, soovivad korraldajad seda aspekti eriti rõhutada.

Uus on seegi, et 2011. aasta festivalil plaanitakse ära jätta kolmel viimasel aastal kasutusel olnud teemakategooria — mullu oli selleks valitud naerutants.

Nimetatud muudatuse ning teemavaliku eesmärk on ühtlustada kõigi kategooriate sisulist kandvust, et juhendajad ja tantsijad saaksid oma tegevuse paremini lahti mõtestada. Uue lähenemise kaudne, kaugem eesmärk on kasvatada mõtlevaid tantsijaid ja publikut, olenemata sellest, mis tantsustiili nad eelistavad.

Oodatud on omalooming

Traditsiooni järgi peavad kõik tantsud olema noorte ja juhendajate omalooming ning esitajate vanuseks on ette nähtud 4—20 aastat.
Festival algab maakondlike eelvoorudega, mis kestavad 27. jaanuarist 20. veebruarini. Finaalkontserdid leiavad Nokia kontserdimajas aset 2. ja 3. aprillil.
Tantsutrupid said ennast osalemiseks kirja panna 14. detsembrini «Koolitantsu» kodulehel www.koolitants.ee.
Festivali korraldab Eesti tantsuagentuur.

FESTIVAL
«Koolitants» korraldatakse kahes etapis.
• 14 maakondlikku vooru kestavad 27. jaanuarist 20. veebruarini. Viljandimaa eelvoor peetakse 6. veebruaril teatris Ugala.
• Finaalkontserdid on 2. ja 3. aprillil Nokia kontserdimajas.
Allikas: www.koolitants.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles