Vastlamiss 2016 ehk Kelle kuklid on kõige kohevamad ja pringimad?

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne maiustamist tuli degusteerijail hinnata vastlakuklite välist ilu. Pildil (vasakult) Kristin Vippuli, Eveli Trofimov, Tarmo Noormaa ja Madis Birnbaum.
Enne maiustamist tuli degusteerijail hinnata vastlakuklite välist ilu. Pildil (vasakult) Kristin Vippuli, Eveli Trofimov, Tarmo Noormaa ja Madis Birnbaum. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vastlad on liikuv püha ning selle täpset aega oskavad välja arvutada vaid Stephen Hawking ja mõni magistrikraadiga folklorist. Küll aga teab igaüks, et sel päeval lastakse ennastunustavalt liugu – muidugi juhul, kui triibuke lund peaks maas olema. Mis aga veelgi tähtsam: vastlapäeval süüakse kukleid. Ja kohe kõvasti. Vahukooretörtsuga pätsikesed on sama elementaarsed kui jõuluajal mandariinid.

Sakalal õnnestus seda pehmelt öeldes primitiivset maiust hankida üheksalt pagarilt. Loomulikult selleks, et proovida enne tänavust vastlapäeva, 9. veebruari, milline neist on see kõige-kõigem.

Neljapäeva hommik Sakala toimetuses algab kulinaarse modellisaatega kahe habemiku juhatusel. Allakirjutanu eemaldab kuklid reetvatest pakenditest ja annab kõigile numbri. Siis käivad kõik vahukooremütsiga trullad fotograaf Elmo Riigi juures kiirel photo shoot’il ning seejärel sätitakse nood koosolekulauale kaunisse rivvi proovijaid ootama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles