Poisid võistlevad kunagise spordijuhi mälestuseks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Kard (ees paremal) juhendas 1960. aastate keskel Viljandi jalgpallimeeskonda, kes mängis nüüdse meistriliigaga võrreldava esiliiga piirimail. Just sel perioodil sai linna jalgpallisüsteem tervikuna sisse uue arenguhoo.
Harri Kard (ees paremal) juhendas 1960. aastate keskel Viljandi jalgpallimeeskonda, kes mängis nüüdse meistriliigaga võrreldava esiliiga piirimail. Just sel perioodil sai linna jalgpallisüsteem tervikuna sisse uue arenguhoo. Foto: Erakogu

Poolsada aastat tagasi teadsid tõenäoliselt kõik Viljandimaa sportlased ja treenerid Harri Kardi, kes juhtis vabatahtlikuna suurt osa siinsest spordist ja andis märkimisväärse panuse sellesse, et meie jalgpallielu välja ei sureks.

Homme jookseb Viljandi spordihoones väljakule kaheksa jalgpallivõistkonna jagu 12-aastasi poisse, et nimeka sporditegelase mälestuseks turniir maha pidada. Täna nimelt on tema 100. sünniaastapäev. Kard lahkus meie seast 38 aastat tagasi.

«Ta oli väga hea organiseerija ja mänedžer,» tunnustas Harri Kardi praegu pensionäripõlve pidav Elvar Eerme – mees, kes asus esimesena Harri Kardi eestvõttel Viljandi spordikooli loodud jalgpallitreeneri ametikohale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles