Repliik. Maailma päästmas

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ketlin Beljaev
Ketlin Beljaev Foto: Marko Saarm / Sakala

On pühapäeva hilisõhtu, kui peatume kiirabibrigaadiga kohvipausiks Tartu Lõunakeskuse juures Statoilis. Tanklast komberdab välja ilmselgete joobetunnustega mees ja suundub oma auto poole. Et ühte potentsiaalset avariid ära hoida, otsustame sekkuda ja uurida, ega ta ometi rooli istuda kavatse. Mees teatab, et see, käivitatud mootoriga Mersu pole tema omagi, ja jalutab eemale. Samal ajal, kui teavitame politseid kahtlasest kooslusest, jookseb ta aga autorooli ja tõmbab üle haljasalade minema.

Õnneks jõudsid politseinikud hetk hiljem kohale ja hakkasid teda taga otsima. Kas neid saatis ka edu, ei tea.

Mõeldes pärast brigaadiga, kas ja kuidas saaksime natukenegi maailma päästa, tõdesime, et ainult sekkudes ongi see võimalik. Nii on meil autos näiteks helkurid, mida «tontidele» jagada. Ja ei tasu ära ehmatada, kui kiirabitöötaja kerib akna alla, et hõigata ratturitele heatahtlik soovitus kiiver pähe panna. Sedasi juhtus pärast Viljandi lähedal toimunud õnnetust, milles 15-aastane trikirattaga sõitnud noormees hukkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles