Arhitekt: ridaelamud ei sobi sinna

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arhitekt Jaak Reinula, kes 2007. aastal linnavalitsuse tellimusel Näituse tänav 4b detailplaneeringu ette valmistas, on rahul sellega, et ridamajade arvu kasvatada ähvardanud uus planeering läbi ei läinud, sest ridaelamud ei sobi sinna. Seejuures märgib ta, et joonistas ühe kuuekohalise ridaelamu, mida peagi ehitama hakatakse, pika hambaga.

Reinula meenutas, et kui omaaegne linna peaarhitekt Marko Männik oli palunud tal 2007. aastal Näituse tänav 4b alale lisaks eramutele ka mõned ridaelamud paigutada, tekitas see temas vastumeelsust. «Nõustusin joonistama ühe kuueboksilise ridamaja, sest see ei ületanud minu valuläve. Aga tegelikult ei ole see koht ridaelamutele üldse sobilik. Seal peaks olema väikesed eraldi eramud nagu ümbruskondsetes kvartalites.»

See, et Vene ajal ehitati sinna lähedale Kevade ja Künni tänava nurgale kaks ridaelamut, on Reinula meelest pigem kahetsusväärne, sest need näevad seal omamoodi monstrumid välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles