Mulgi rõivastega tuli Viljandi muuseumisse rott

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Jürgeni "Mulgi rahvarõivad" võitis parima trükise auhinna.
Tiina Jürgeni "Mulgi rahvarõivad" võitis parima trükise auhinna. Foto: Marko Saarm / Sakala

Täna Haapsalu kultuurikeskuses korraldatud galal anti üle Eesti muuseumide aastaauhinnad ehk Muuseumirotid kümnes kategoorias ja üks eripreemia. Parima teadustrükise auhinna pälvis Tiina Jürgen Viljandi muuseumist trükise "Mulgi rahvarõivad" eest.

Teose peatoimetaja oli Ave Matsin, kujundaja Kristjan Mändmaa ning väljaandjad Viljandi muuseum ja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia.

Foto: Marko Saarm / Sakala

Kultuuriministeeriumi juures tegutsev muuseuminõukogu tunnistas konkursile laekunud 108 taotluse hulgast 2015. aasta parimaks näituseks Eesti Loodusmuuseumi "Öised tiivulised". Parima püsiekspositsiooni auhinna sai Eesti Tervishoiu Muuseum "Avameelselt sinu kehast".

Lisaks näitusetegevusele ja trükistele tunnustati aastaauhindade galal muuseumide tööd kogudega, konserveerimistegevusi, haridusprogramme, teadusürituste korraldamist, muinsuskaitsega seotud tegevusi, samuti turundustööd ja muuseumiarendamist.

Kultuuriministeeriumi pressiteate järgi on iga kategooria võitjale on välja pandud Eesti Kultuurkapitali rahaline auhind 1300 eurot, mille eest võib laureaat osaleda kas "The Best in Heritage" konverentsil Horvaatias Dubrovnikus, Euroopa muuseumifoorumi aastakonverentsil või õppereisil Euroopa aasta muuseumi tiitli võitnud muuseumisse.

Kõik võitjad saavad endale pisikesed skulptor Tiiu Kirsipuu loodud Muuseumiroti kujud. Rändauhinnana jäävad ringlema suured Muuseumirotid näituse ja püsinäituse auhinna võitjale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles