Aidas tuleb uhke kontsert

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljude lemmik Indrek Kalda annab juubelikontserdi, kus astuvad üles ka tema sõbrad.
Paljude lemmik Indrek Kalda annab juubelikontserdi, kus astuvad üles ka tema sõbrad. Foto: Margus Ansu / Postimees

Detsembri hakul täitub 50. aastaring virtuoossel pillimehel, ainulaadse hääletämbriga lauljal ja nõudlikul muusikapedagoogil Indrek Kaldal. Sel puhul ootab ta oma sõpru ja austajaid 9. detsembril pärimusmuusika aita osa saama kontserdist «Jagatud armastus».

Koos sünnipäevalapsega astuvad lavale Celia Roose, Toomas Lunge, Jaan Sööt, Tiit Kikas, Sven Kullerkupp, Kait Tamra, Jaak Tuksam, Andres Kuut ja teisedki andekad muusikud. Kõlavad laulud Lindpriide, Jääääre, Justamendi ja Sannaliste repertuaarist, kaasa teeb flamenkotantsija Claudia Ševtšenko.

Kaheksa aastat tagasi «Sakalale» antud intervjuus ütles Indrek Kalda, et kui tal on alla kümne kontserdi kuus, on halvasti. Tema jutu järgi pole praegu midagi muutunud.

«Viimased kakskümmend aastat on läinud ikka ühtemoodi. On tulnud sebida ja kõvasti töötada, et elus püsida,» lausus ta.

Alla kümne kontserdi kuus pole Kalda sõnul enam muusiku töö, vaid hobi, mille kõrvalt tuleb elukutse omandada ja hakata ametis käima.

Kultuuriakadeemias õpetab ta seniajani. Algusaastatel oligi see hobi, sest sõit ja öömaja maksid rohkem, kui palka pakuti.

«Aga tollal oli see huvitav proovikivi, sest minu ajal polnud võimalik õppida muud kui seda, mida pakkus klassikaline kool. Nüüd on olukord muutunud ja enam peale maksta ei tule,» rääkis Indrek Kalda.

Üleeile, kui põgusalt rääkisime, oli kirglik kalamees Indrek Kalda just järvelt tulnud.

«Katsun olla mõne päeva nii, et kalale ei lähe. Ei hakka riskima: öeldakse, et kui viiskümmend välja vead, siis elad kaua,» heitis muusik talle iseloomulikku sarkastilist nalja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles