Maja valmimine lõpetas staadioni uuendamise

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümber Viljandi järve jooksu peakorraldaja Mati Jürissoni sõnul on aastate eest õpilaste teatejooks olnud väga populaarne.
Ümber Viljandi järve jooksu peakorraldaja Mati Jürissoni sõnul on aastate eest õpilaste teatejooks olnud väga populaarne. Foto: Aivar Aotäht

Aastakümneid pidid Viljandi staadionile tõttavad jalgpallurid oma teekonda alustama Kalevi spordibaasist ning enne murule jõudmist jalutama mitusada meetrit. Nüüd on nendel jalutuskäikudel lõpp.

Uus olmehoone, milles on garderoobid ja duširuumid, seisab otse võistlusväljaku ääres ehk tribüünide kõrval. Esmaspäeval tunnistasid linnajuhid maja kasutamiskõlblikuks ning ühtlasi tähendas see, et ligi 27 miljonit krooni maksma läinud esindusstaadion on valmis.

Viie aasta töö

«Rohkem pole siin praegu midagi ehitada,» rõõmustas munitsipaalasutuse Viljandi Spordikeskus juht Mati Jürisson. Staadionil on uus ja korralik väljak, tribüün, olmehoone ning enam kui kahe miljoni krooni eest ka täiesti uut spordivarustust.

Lagunenud staadioni parandamist hakati linnavalitsuses planeerima 2005. aastal. Peaaegu kolm aastat kulus projekteerimisele ning rahaotsimisele. Esimesed ehitajad asusid staadionil tööle 2008. aastal ning viimased lahkusid poole kuu eest.

Staadioni nurka kerkinud olmehoones on kaks suurt garderoobi koos duširuumide ja saunaga. Spordikeskusel on seal vajaliku suurusega laod, et mahutada sportimisvahendeid, ning eraldi ruumid on kohtunikele, treeneritele ja suvel majas töötavatele inimestele. Publiku tarbeks on staadionile ehitatud linna suurim avalik WC.

Praegu peab Mati Jürisson spordikeskuse tööd korraldama nii, et üks inimene oleks tööpäevadel kolm tundi majas. Suveks lubasid linnajuhid Jürissonil palgata kaks uut inimest. Siis töötab hoones viis inimest: kolm tegutsevad staadionil ning kaks hoolitsevad maja eest.

Jalgpallurid pääsesid staadionile lähemale

Jalgpalliklubi Viljandi Tulevik mängijad on treener Aivar Lillevere jutu järgi endisest Kalevi baasist juba uude majja kolinud. Kui staadionist mitmesaja meetri kaugusel asuval kunstmuruplatsil igapäevaseid treeninguid korraldades pole vahet, kus riietusruumid asuvad, siis võistluspäevadel mängib see suurt rolli.

Jalgpallurite väitel pole kuskil Eestis teist sellist meistriliiga mängudeks kasutatavat staadioni, mis on olmeruumidest mitmesaja meetri kaugusel. Nüüd on väljakuni mõnikümmend meetrit ning mängijad ei pea enam publikuga kokku puutuma.

Aivar Lillevere sõnul võib olmehoone valmimise järel hakata Viljandis pidama Eesti koondise ametlikke sõprusmänge või noorteklasside kohtumisi, sest rahvusvahelise jalgpalliliidu nõuded on nüüd täidetud.

Viljandi staadioni spordiplats valmis mullu suvel ning Mati Jürissoni ütlemist mööda on esimesed hooajad näidanud, et ehitaja on teinud väga korraliku töö. «Platsil on suurepärane drenaaž,» kinnitas ta.

«Samuti lasevad jooksurajad väga hästi vett läbi. Ehitajale pole mitte midagi ette heita.»

Staadioni rajades pidid linnajuhid ideed muutma. Esialgu oli plaanis rajada betoonist tribüün, mille alla pidid tulema laod ja garderoob. Paraku osutus selle rajamine nii kalliks, et linn otsustas lõpuks ehitada eraldi tribüüni ja olmehoone. Kui ühtse kompleksina oleks suur tribüün läinud 2008. aasta algul maksma 39,9 miljonit krooni, siis nüüd sai linn need 7,2 miljoni krooni eest.

HIND

Staadioni ehituse maksumus miljonites kroonides

• Staadion 15,8
• Olmehoone 4,6
• Tribüün 2,6
• Spordivahendid 2,3
• Projekteerimine 1,7
Allikas: linnavalitsus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles