Käsipalluritel seisab ees raske kodumäng

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval kell 19 astub Viljandi spordihoones Eesti meeste käsipalli meistrivõistluste põhiturniiri teises ringis kohalikule meeskonnale vastu Chocolate Boys / Viimsi.


Viimati võõrsil peetud meistriliiga kohtumises pidi Viljandi HC 28:33 alla vanduma Kehrale, Chocolate Boys / Viimsi oli aga kodusaalis 34:30 üle Aruküla/Tallasest.

Viljandi ja Chocolate Boys / Viimsi pidasid esimeses ringis maha kõva lahingu, millest viljandlased tänu viimase hetke väravale võitjana väljusid. Kuigi vahepeal on peetud terve ringi jagu mänge ja harjumaalased on oma tugitala Ego Rieneri Kehrale loovutanud, ootab Viljandi meeskonna juhendaja Lembit Nelke samasugust tasavägist duelli seegi kord.

«Muutunud pole midagi ehk kerget kohtumist oodata ei tasu,» rääkis Nelke. «Vastastel on heas hoos Siim Pinnonen, lisaks peame hakkama saama nende kogenud Priit Kotsari ja Tarmo Ullaga. Riener küll läks, kuid kindlasti astub tema asemele mõni uus mees.»

Suvel noorenduskuuri läbi elanud Chocolate Boys / Viimsi juhendaja Ain Pinnoneni meelest on eelmise omavahelise mõõduvõtmisega võrreldes üht-teist ikka muutunud. «Oleme väljakul julgemalt tegutsema hakanud,» lausus Pinnonen. «Aga ootada on võrdsete heitlust, kus Viljandi trumbid on koduväljak ja kokkumäng. Oma kaitseliini tugitalale Rienerile peame asendaja leidma võistkonna seest, kuid eri variantide katsetamine võtab aega.»

Meistrivõistluste paarinädalase pausi ajal kohtus Viljandi HC Eesti karikavõistluste poolfinaalis Põlva Servitiga ning pidi suurt kaotust möönma. «Serviti muserdas meid,» tunnistas Nelke. «Pärast seda on meie seis treeningutel olnud küll normaalne, kuid eks kolmapäeval ole näha, kuidas need allajäämised meid mõjutanud on.»


Seni meistriliigas mängitud kuue vooru järel on juhib 12 punktiga turniiritabelit HC Kehra, Põlva Servitil on 10, Viljandi HC ja Chocolate Boys / Viimsi on kogunud kuus ja SK Tapa kaks punkti, seni on võiduta veel Aruküla / HC Tallas.

Meistriliiga väravaküttide edetabelit juhib 53 tabamusega viljandlane Kristo Voika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles