Algo Kärp kustutas pakases võistlusnälga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval Soomes peetud murdmaasuusatamise maailmakarikavõistlustel enam kui kahekümnekraadises pakases ainsa eestlasena startinud Algo Kärp tunnistas, et ihkas võistelda, ehkki tagantjärele ei tundu tehtud otsus ehk kõige mõistlikum.

«Laupäevase klassikasõidu järel oli tunne väga hea ja hinges kripeldas kerge rahulolematus,» selgitas Viljandi suusaklubi sõitja, miks ta otsustas pühapäeval käredas pakases siiski startida. «Võistlusnälg on suur. Pealegi tahtsin end vabatehnikas proovile panna,» lisas ta.

Võimu oli enamaks

Algo Kärp ütles, et ei suutnud end klassikatehnikas sõidetud kümnes kilomeetris täiel määral realiseerida. Rahulolu pakkuvast tulemusest jäi tal enda arvates puudu veerandi minuti jagu.

«Võistlusolud, rada ja enesetunne olid ideaalilähedased, kuid paraku ei osanud ma harjumuspärasest veidi lühemal rajal endast kõike välja pigistada,» arutles ta.

Klassikadistantsil kogunes 45. kohaga lõpetanud Algo Kärbil võitjale Dario Colognale kaotust 1.20,4. Viljandimaa suusamehe rahulolematust süvendas ka päev varem peetud sprindi eelsõit, kus ta oli samuti jätnud oma võimu rajal kasutamata. «Sprinti pole ma väga ammu sõitnud ega osanud jõuvarusid jaotada,» nentis ta. «Paar sekundit kiiremini sõita oleks olnud jõukohane.»

Reedel peetud klassikalise sprindivõistluse eelsõidus kaotas Algo Kärp parimat aega näidanud soomlasele 8,77 sekundit ning oli 55. Meeste klassikasprindi võit läks norralasele John Kristian Dahlile.

Puhkusele järgneb laager Šveitsis

Pühapäeval, mil minituurina peetud Kuusamo etapil oli kavas vabatehnika distants, läks Algo Kärp küll rajale, ent otsustas võistluse pooleli jätta. «Uisusõiduks oli rada veidi ränk ja ma ei pidanud mõistlikuks end külmas ilmas ülemäära kurnata,» selgitas ta.

Kolme sõidu kokkuvõttes võitis Kuusamo maailmakarikavõistluste etapi Aleksander Legkov Venemaalt, naistest oli parim kõik kolm distantsi võitnud Marit Björgen Norrast.

Tarvastu vallast pärit suusamehele Algo Kärbile ei pakkunud Kuusamo võistlus küll rahulolu, ent tema vorm on parem kui varasemate aastate novembris ning seis hooaja alguse kohta hea. «Oli keskpärane võistlus, tõsisemad sõidud on veel ees,» lausus ta.

Soomest koju lühikesele puhkusele pääsenud sportlane sõidab juba neljapäeval Šveitsi keskmäestikulaagrisse, kus valmistub koos murdmaakoondisega maailmakarikavõistluste Davosi etapi 11. detsembril peetavaks 15 kilomeetri klassikasõiduks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles