Hulk busse jättis hommikul liini pooleli

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automeni liinibuss lõpetas sõidu Viljandi vallas asuva tee kraavis.
Automeni liinibuss lõpetas sõidu Viljandi vallas asuva tee kraavis. Foto: Marko Saarm

Viljandimaal jättis kolmapäeva hommikul mitu liinibussi teeolude tõttu teekonna pooleli, sest vastasel korral oleks ohtu sattunud nii sõitjad kui buss. Mõnelgi korral tuli poolele teele jõudnud sõitjatel kilomeetrite kaupa jala kõndida, et koju jõuda.

Põhja-Viljandimaal sõitjaid vedava bussifirma Atko Grupp dispetšer saatis varahommikul maavalitsusele kirja, kus oli üles loetud kuus liini, millel buss täna lõpuni ei sõitnud. „Bussijuhtidele on antud korraldus, et kui on näha, et libedusetõrje on tegemata, siis edasi sõita ei tohi,” lisas Atko Grupi kohalik juht Tõnu Naar. „Lõpliku otsuse sõidu jätkamise kohta teeb aga alati bussijuht.”

Hommikul otsustas näiteks Sürgavere kaudu Suure-Jaani sõitma pidanud bussi juht, et teeolud Sürgavere kaudu minna ei võimalda, ja ta sõitis otse Suure-Jaani. Samamoodi jõudis Suure-Jaani ka see buss, mis pidi sõitma läbi Metsküla. Tääksi mäe all jäi seisma teine buss, mille juht sai aru, et sileda jääga kaetud järsust tõusust ta üles ei saa, ja sõitis tagasi Viljandisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles