Petturid püüavad sõnumitega mobiiliomanike raha

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise sõnumi said neljapäeval vähemalt kaks viljandlast. Nii saatja number kui tagasihelistamiseks pakutud number olid võõrad ning selgusetuks jäi ka nende asukohamaa.
Sellise sõnumi said neljapäeval vähemalt kaks viljandlast. Nii saatja number kui tagasihelistamiseks pakutud number olid võõrad ning selgusetuks jäi ka nende asukohamaa. Foto: Kuvatõmmis

Telefonipetturid püüavad taas leida inimesi, kes võtaksid vedu neile saadetud segasevõitu sõnumist, teeksid kõne võõrale maale võõrale numbrile ning kingiksid petturitele nii suure summa raha.

Sel nädalal said vähemalt kaks viljandlast telefonile sõnumi teatega «Helista mulle» ja selle jätkuks välismaise telefoninumbri. Kumbki neist ei helistanud, sest ilmselgelt oli tegu pettusekatsega.

Politsei tunnistas, et on saanud korduvalt teateid selle kohta, et niisugused sõnumid Eesti mobiiltelefonide kasutajatele saabuvad. Korrakaitsjate kindel soovitus on selliseid sõnumeid eirata, sest üldiselt on selle tulemuseks väga kopsakas telefoniarve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles