Kõpulased tagandasid vallavanema

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõpu vallavolikogu avaldas ligi 18 aastat omavalitsust juhtinud vallavanemale Tõnu Kiviloole umbusaldust ning asub konkursiga uut juhti otsima.

Istungi sissejuhatuseks luges volikogu esimees Kaja Lind ette kuuest punktist koosneva umbusaldusavalduse ning nentis lõpetuseks, et vallavanem ei tule enam tööga toime ning on kaotanud nii volikogu kui vallarahva usalduse. „See ei saa olema emotsiooniotsus. Igaüks meist on seda põhjalikult kaalunud,” kinnitas ta.

Tõnu Kiviloo avaldas viimases vallavanemana peetud sõnavõtus esmalt kahetsust, et tema tagandamine võeti ette vaid päev pärast seda, kui ta oli matnud oma isa. Lisaks andis ta mõista, et umbusaldusavalduses toodud etteheited on fabritseeritud ega peegelda käesoleva algatuse tegelikke põhjusi. Iga etteheidet eraldi ta kommenteerima ei hakanud, öeldes, et selleks peaks põhjalikult käsitlema erinevaid protokolle.

„Loodan siiralt, et te teate, mida teete, ja teate ka seda, kuidas valda edasi arendada, ” pöördus ta volikogu liikmete poole. „Ma ei saa öelda, et mul oleks kahju nendest aastatest, mil ma olen siin tegutsenud. Kõpu on kogu selle aja omal moel vastu voolu ujunud ega ole tänu sellele sattunud hääbuvate kohtade sekka,” lisas ta.

Umbusaldamise poolt hääletas seitsmest volikogu liikmest kuus.

Istungit oli lisaks asjaosalistele tulnud jälgima neli kohalikku naist, kellest paar avaldasid kahetsust asjade sellise käigu üle ning nõudsid selgust, mismoodi kavatseb volikogu vältida kahjuliku võimuvaakumi tekkimist. Arutelu ruumis jätkus veel pikalt pärast istungi lõppu.

Uus vallavanem loodetakse leida konkursiga paari nädala jooksul. Senikaua täidab vallavanema kohuseid vallavalitsuse liige Tõnu Vreimann.

Ametist tagandatud vallavanem lahkumishüvitist ei saa. Küll aga makstakse talle välja 123 väljavõtmata puhkusepäeva raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles