Ugala toob välja tsenseeri­mata noorte­muusikali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala noortemuusikalis loovad näitlejad Adeele Sepp ja Rait Õunapuu kokku üle 30 rolli.
Ugala noortemuusikalis loovad näitlejad Adeele Sepp ja Rait Õunapuu kokku üle 30 rolli. Foto: Heigo Teder

Viljandi lennukitehases jõuab tuleval kolmapäeval lavale Ugala noortemuusikal «Moraal», milles teatri enda väitel vägisõnade, kostüümivahetuste ja muusikaliste numbritega kokku ei hoita.

Noortelavastuses «Moraal» on laval näitlejad Adeele Sepp ja Rait Õunapuu, kes toovad vaatajateni rohkem kui 30 tegelaskuju. Muusikaliselt toetab neid ansamblitest KaliBriis ja vonKuusk tuntud muusik ja helilooja Kaarel Kuusk. Provokatiivse noortemuusikali laulusõnad on eesti keelde tõlkinud tuntud räppar MC Lord ehk Mart Rauba.

«Moraali» autor, taanlane Heinrich Christensen on öelnud, et idee teha noortele muusikal sai alguse murest nende moraalse allakäigu pärast. «Kui ma kuulen, et noorte arvates on mõistlik vahetuskaup seks burgeri vastu, saan vaid öelda, et on muret tekitav märk, kui puudulikud on noorte teadmised üldinimlikest väärtustest,» selgitas Christensen. Nõnda soovis ta noortele, kes vilistavad valjult traditsioonidele ja tavapärasele käitumisele ning tegelevad ainult iseenda ja enese eksponeerimisega, pühendada ühe veniva ja provotseeriva moraalijutluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles