Juhtkiri. Palju süüdistusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Eelduste kohaselt tagandab kohalik volikogu täna kolme kuu jooksul teise Viljandimaa elupõlise vallajuhi. Kõpu vallavanema Tõnu Kiviloo ja Kolga-Jaani valla kauaaegse juhi Kalevi Kauri juhtumites on sarnasusi, aga ka suuri erinevusi, mistõttu ei maksa neid ühte patta pista.

Sakala ei hakka Kiviloo tegevusele praegu koondhinnangut andma, sest vallavolikogu esitatud süüdistusi on palju. Ennekõike on tähtis, et volikogu liikmed on asja endale väga täpselt selgeks teinud ning hääletavad igaüks oma parima äranägemise järgi. Ükski rahva esinduskogu ei tohiks käituda kellegi kummitemplina. Endast lugu pidav volikogu ei tantsi ametis oleva vallavanema ega ka kellegi teise pilli järgi.

Ühte tuleb siiski nentida: arvestades seda, kui palju erisuguseid ja aegamisi kuhjunud patte vallavolikogu Tõnu Kiviloole süüks paneb, on volikogul endal põhjust vähemalt mõttes pilk peeglisse heita. Kõik see, mida vallavanemale praegu ette heidetakse, ei saaks vastata tõele juhul, kui kohaliku rahva esindajad poleks olnud pikka aega passiivsed ning vigu läbi lasknud. See on nüüdse olukorra paradoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles